Як вибрати матрац для двоспальному ліжку?

Магазин ортопедических матрасовСтатьи → Як вибрати матрац для двоспальному ліжку?

Як вибрати матрац для двоспальному ліжку?


При виборі матраца для двоспальному ліжку варто враховувати параметри і переваги відразу двох людей. Як же вибрати оптимальний варіант, щоб сон кожної людини в парі був комфортним і здоровим?

Оптимальний рівень жорсткості.

Перший параметр, на який варто звернути увагу при виборі матраца - його жорсткість. Ця характеристика дуже суб'єктивна, навіть один і той же матрац може здатися комусь жорстким, а кому-то м'яким. До того ж на відчуття жорсткості матраца впливає комплекція сплячого і його вік. Але при цьому є загальні рекомендації, які дозволять зрозуміти який матрац підходить вам: жорсткий або м'який.

 

Вибирайте жорсткість матраца в залежності від вашої ваги. Якщо вага сплячого до 50 кг, то підійде м'який матрац, при вазі від 50 до 90 кг підійде модель середньої жорсткості. Якщо вага сплячого понад 100 кг, то забезпечити здоровий і комфортний сон зможе матрац помірно-жорсткий або жорсткий.

Вік сплячого також впливає на рівень жорсткості матраца. Новонародженим і дітям до трьох років рекомендовані жорсткі кокосові моделі, дітям шкільного віку і підліткам краще вибирати матраци середньої жорсткості. Дорослим із середньою вагою також підійде помірна і середня жорсткість, а літнім людям варто вибирати м'які матраци.

Так як ми вибираємо матрац для двоспальному ліжку, варто подбати про те, щоб він був комфортним для кожного сплячого, але як це зробити, якщо, наприклад, у них різна вагова категорія?

Матрац для пар з великою різницею у вазі

Для пари з великою різницею у вазі варто вибирати матрац особливо ретельно. Якщо він буде занадто м'яким, то важчий людина в парі буде «провалюватися» в нього і сон буде не таким комфортним. А на жорсткому матраці буде незручно спати людині з маленькою вагою. Крім того, часто пари з великою різницею у вазі стикаються з проблемою «скочування» легшого людини в парі на більш важкого. Але існують такі матраци для пар, які без праці вирішать всі ці проблеми, створивши відповідне спальне місце відразу для двох.

По-перше, варто вибирати матраци з незалежним пружинним блоком. Кожна пружинка в такому блоці знаходиться в окремому чохлі, працює повністю автономно, що не залучаючи до процесу сусідні пружини.

По-друге, чим більше пружин в матраці, тим більш якісну підтримку він забезпечить. Ми радимо звернути увагу на моделі з 1000 і більше пружин на одне спальне місце.

Які моделі підійдуть для пар з великою різницею у вазі?

З пружинним блоком DS, або по-іншому, «пружина в пружині». Більші зовнішні пружини працюють при невеликому навантаженні на матрац, а внутрішні при підвищеному тиску на виріб. Моделі зі змінною жорсткістю, в яких дві частини матраца виготовлені з пружин різної щільності. Матраци з пружинами кишенькового типу та асиметричним або зональним наповненням.


Автор Владимир Велигорский


← все статьи

мтс (095) 763-37-17 | киевстар (067) 247-97-47 | лайф (063) 354-75-77
Работаем: с 0900 до 2200 без выходных
Позвонить

Нажмине на телефонный номер